streda 16. októbra 2013

Vojenská služba.

Vojenská služba by sa mala znova zaviesť, lebo to je jediná cesta ako naučiť mladých mužov disciplíne a zlepšiť ich fyzickú kondíciu!

     V časoch, keď vojna striehne za rohom, alebo, ak chcete, za polmesiacom, je potrebné, aby každý človek vedel ako si chrániť holý život. Tri až šesť mesiacov by malo stačiť na naučenie základom zaobchádzania so zbraňami – hráči counter-strike budú mať výhodu. Kondícia bude už troška tvrdší oriešok, ale dobre rozvrhnutý tréning plus režim urobia zázraky. I verím, že väčšina chlapov si návyky zachová aj do ďalšieho života. Naši otcovia si stále skladajú šaty to „komínov“.

     Učebnicovou charakteristikou vojaka je disciplína. Ekonomická prosperita a kultúrna vyspelosť mnohých národov sa odvíjala od armády, napríklad Staroveký Rím, Grécko, Vikingovia alebo národy stredného východu. Áno, kultúry, ktoré obviňujeme z vojny bez toho aby sme si prečítali čo i len kúsok z ich histórie a otvorili si oči.

     Služba v armáde, často bez základných prostriedkov obživy, naučila mužov disciplíne, spolupráci a zdravej dávke agresivity. Ľudská podstata sa nemení, ale upadá, keď nie je pod neustálou kontrolou. Vojenská služba by prinavrátila trochu z rodičovskej kontroly, ktorá chýba aj v školách.
Tu je tréningový plán vhodný pre mužovslúžiacich vlasti. Zlepší nielen kondíciu, ale aj (seba)disciplínu
a odolnosť. Šetrí čas a stačí základné tréningové náčinie. A okrem toho chlapa, ktorý dodrží tréning ignorujúc hlad a pracovné povinnosti ktoré ho ešte čakajú. Človek vydrží oveľa viac, než sa zdá. Včera som číta v novinách, že Rafael Nadal odohral semifinále US Open 2009 s natrhnutým brušným svalom.

     Na ďalšej strane Bobby Orr – slávny kanadský hokejista tvrdil, že bitky by mali ostať v NHL. Stále lepšie, keď si chlapi môžu vybaviť veci zoči-voči, ako sa uchyľovať k zákerným zákrokom odzadu. Psychológovia súhlasia, že regulovaná dávka agresivity, napríklad vo forme vojenského výcviku, môže návalom nekontrolovateľného šialenstva.

V článku stojí, že naše telo je našou najdôležitejšou zbraňou, pretože nám ju nemôže vziať žiadny nepriateľ. Ale mimo boja, sa často stáva najväčším nepriateľom. Rozhodnutia robí naša psychika, nikto iný.....sme taký silný ako naša vôľa. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára